Oblačno

10°C

Kaštel Sućurac

Oblačno

Vlažnost zraka: 79%

Brzina vjetra: 6.44 km/h

Počelo snimanje dokumentarnog filma "Kozjak-Tragovima prvih koraka"

Priča o 70 godina planinarskog društva Kozjak, ispričana kroz iskustva i sjećanja najstarijih članova društva kao i onih najmlađih.

Stari arhivski snimci i fotografije napokon će biti prikazani mladim generacijama planinara kao i široj javnosti putem dokumentarca koji bi se premijerno prikazao početkom 2019. godine, koja obilježava 70. rođendan planinarskog društva „Kozjak“.

Nastalo 1949. godine, društvo je vrlo brzo proglašeno najboljim u Hrvatskoj te uz pomoć članova kao i pripadnika lokalne zajednice, izgradilo planinarski dom „Putalj“ pri podnožju planine Kozjak. Razdoblje koje je usljedilo imalo je svoje uspone i padove, no bilo je bogato snagom volje ljudi koji su sudjelovali u svakom aspektu društva, te su svoje iskustvo i znanje širili na druge putem izleta i ekspedicija po čitavoj regiji. Do dan danas, društvo je ostalo dosljedno svojoj svrsi, te nastavlja svoj uspon aktivnim radom, širenjem kadra i iskustva, ostavljajući otvorena vrata za nadolazeće generacije koje traže svoje mjesto i svrhu!

Dokumentarac bi trajao oko 46 minuta, a sadržavao bi povijest planinarskog društva Kozjak, vodič za planinarenje, dvadesetak intervjua s članovima društva, arhivske snimke i snimke planine Kozjak. Postprodukcija bi bila gotova do kraja 2018. godine.

Redatelj dokumentarca je uspješni mladi redatelj Erik Lončar, čiji su filmovi gostovali na mnogim nacionalnim i međunarodnim festivalima, a koji već godinama provodi radionice (dokumentarnog) filma u Splitu, Zadru i na Braču. Filmsku ekipu još čine asistent redatelja Ante Katić, snimatelj i montažer Robert Rimac, Mario Čuljak autor glazbe, naratorica Mia Zara te produkciju dokumentarca vodi Ante Majić.

Tagovi: hpdkozjak, dokumentarni film , film, erik lončar, ante katić, robert rimac, mario čuljak, mia zara, ante majić

HPD Kozjak
Šetalište Gojača 13 c
Kaštel Sućurac
HR 21212
mail: hpdkozjak@gmail.com


Pronađite nas i na
Korisni linkovi