Oblačno

10°C

Kaštel Sućurac

Oblačno

Vlažnost zraka: 79%

Brzina vjetra: 6.44 km/h

Dani hrvatskih planinara 2017.

Ovogodišnji Dani hrvatskih planinara održani su od 28.4. do 1.5.2017. godine u Babinom polju na otoku Mljetu. Domaćin je bio HPD "Mljet" iz Goveđara, uz suorganizaciju HPS-a. Okupilo se oko 1200 planinara i izletnika iz 110 planinarskih društava iz Hrvatske, 3 iz BiH, 2 iz Crne Gore, 5 iz Srbije.

Planinari su se okupili u subotu u 15 sati na otvaranju skupa te su uživali u planinarskom grahu i ugodnom druženju. U 18 sati nakon odsvirane državne himne i pozdravne riječi Marina Perkovića u ime domaćina, skup je otvorio Vladimir Novak, predsjednik IO HPS-a. Uslijedio je zabavni program uz pjesmu i ples koji je trajao do dugo u noć.

Svaki dan su bili organizirani planinarski izleti, iako su bili manje posjećeni zbog lošeg vremena u prva dva dana. U subotu je u popodnevnim satima 6 članova HPD-a Kozjak posjetilo Odisejevu špilju. Nedjelja je nagovijestila prekrasan dan te su se mnogi planinari odlučili popeti na najviši vrh otoka - Veliki Grad (514 m), dok su se neki uputili u Nacionalni park ili dijelom Mljetske obilaznice.

Prije samog zatvaranja podjeljene su zahvalnice svim planinarskim društvima za sudjelovanje na ovogodišnjim Danima hrvatskih planinara,a ujedno su predstavljeni i domaćini idućih Dana planinara koji će se održati u Hrvatskom zagorju, na Ivanščici u organizaciji HPS-a i HPD”Ivančica” iz Ivanca.
 
Članovi HPD-a Kozjak zadovoljni su organizacijom i vremenom koji su proveli na Mljetu. Razvili su nova poznanstva i uživali u prekrasnoj prirodi otoka Mljeta.
 
 
Izvor: www.hps.hr

Tagovi: mljet,, dani planinara hrvatske , hpd mljet

HPD Kozjak
Šetalište Gojača 13 c
Kaštel Sućurac
HR 21212
mail: hpdkozjak@gmail.com


Pronađite nas i na
Korisni linkovi